Pia som debattør

Klog, velformuleret, sjov og uforudsigelig

I mange år har Pia sagt sin mening i Informations ledere, som klummeskribent på samme avis, som blogger på avisen.dk og som paneldeltager i P1’s debatprogram Søndagsfrokosten. Hun er altid velforberedt og grundig — og tit morsom og uforudsigelig i sine betragtninger om livet og verden inden- og udenfor Danmarks grænser.

Nogle Informations-klummer fra efteråret 2012:

Gejstlig ligestilling
Menighedsrådene har æren for en af de største succeser på ligestillingsfronten. Og dermed også æren for at bringe dagligliv og livsglæde ind i kristendommen.

Er det værre at fravælge en pige i uge 18 end et sundt barn i uge 12?
Abortmodstanderen Inge Kroghs berygtede antiabort-kampagne ændrede mit syn på fostre. Billederne ændrede derimod ikke min holdning til fri abort som en helt afgørende forudsætning for kvinders frigørelse.

Min mor slog min far ihjel
Hun insisterede på, at sygeplejersken skruede op for morfindråberne, der løb fra droppet over hans hoved gennem en tynd gennemsigtig slange ind i hans arm.

Drenge kan lide konkurrencer, de vil gerne bevæge sig og lave projekter
Sådan lyder det fra Silkeborg Kommune, som vil gøre skoleundervisningen mere drengevenlig. Det irriterer mig.

Mere end et par sko
Jeg giver en flaske whisky til den første, der påviser en klar årsags-virkningssammenhæng mellem på den ene side dagpengene og kontanthjælpens niveau og på den anden side antallet af beskæftigede i de seneste 50 år


I øvrigt har Dagbladet Information et stort online arkiv, hvor man kan finde de fleste af Pia Fris Laneths artikler, ledere og klummer. Søg her »